Fogfehérítés

Fogaink elszíneződésén is segíthetünk!

Fogaink többféle okból is elszíneződhetnek. A kedvezőtlen színhatást leggyakrabban a fogfelszínekre felrakódott lepedék, fogkő, a dohányzás és táplálékunk, italaink festékanyagai (pl.: kávé, tea, vörösbor) okozhatják. Továbbá felelőssé tehetők még bizonyos gyógyszerek szedése, régi tömések, korábbi gyökérkezelés vagy különféle fogsérülések. Gyermekkorban a magas fluorid bevitel okozhat barnás elszíneződést. Azonban idővel a gyökérkezelt fogak is elszürkülhetnek. Az egyik kivédhetetlen probléma az, hogy a fog az évek során egyre inkább veszít a felszíni szövet vastagságából az un. zománcból, melynek hatására egyre inkább áttűnik az alatta levő sötétebb fogszövet a dentin.
Fogfehérítés
Hogyan hat a fogfehérítő anyag?

A fogfehérítő anyag hatásmechanizmusának lényege az, hogy bejut a zománcrétegek közé, és feloldja azokat a pigment anyagokat, amelyek az elszíneződést okozzák. Olyan összetevőket is tartalmaz, amelyek a feloldott pigment anyagok helyén a zománc struktúra visszaalakulását elősegítik. Tartalmaz továbbá fluort, mely segítségével a zománc erősebb, ellenállóbb lesz a behatásokkal szemben. Károsítja-e a fogfehérítés a fogzománcot? Igazán jó hír, hogy a modern fogorvosi fogfehérítő anyagok a kezelési utasítások betartásával teljesen ártalmatlanok a fogzománcra. Megfelelő alkalmazás esetén a fogakból csak az elszíneződést okozó pigment anyagokat távolítják el. A modern technológiával kifejlesztett fogfehérítő anyagok már fluoridot is tartalmaznak, amely a fogfehérítés során beépül a fog anyagába.
Mégis, hogyan őrizheti meg fogai fehérségét?

Mossunk fogat rendszeresen, legalább napi kétszer, legalább alkalmanként 3 percig. Fontos a fogkefe cseréje, legalább 3 havonta. Legalább félévente szedessük le a fogkövet és políroztassuk fogainkat. Kerüljük a színes ételek fogyasztását és a dohányzást. Végeztessünk fogfehérítést.

Meddig maradnak fogfehérítés után fehérek a fogak?

Fehérítés után a fogaink évekig fehérek maradhatnak, ha betartjuk az orvos utasításait. Ehhez azonban szükséges a tökéletes szájhigiénia és az elszíneződést kiváltó hatások elkerülése. Fogfehérítésen elsősorban az éjszakai, elasztikus fogfehérítő sínekkel végzett eljárást értjük, melynek során a sínekbe helyezett speciális anyaggal a fogak világosabbá, fehérebbé tételét érjük el. A sínek lenyomat alapján készülnek, átlátszóak, és viselésük semmiféle kellemetlenséget nem okoz.

Mikor kell viselni a fehérítő sínt?

Ha otthoni fogfehérítést végzünk, a kezelés időtartama alatt, amely 10-18 napig tart, a síneket éjszakára kell a fogakra helyezni.

Hogyan fehéríthetők a fogpótlások?

A fogfehérítési eljárás során a mesterséges fogművek nem fehéríthetők. Megoldás ebben az esetben is van, hiszen lehetőség van a fogművek későbbi cseréjére; így a természetes és mesterséges fogak között nem lesz árnyalateltérés.
Az OPALESCENCE fogfehérítési rendszer alkalmazásával, rendszeres fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sok éves klinikai tapasztalat bizonyítja. Az Opalescence fő hatóanyaga a karbamid-peroxid, melynek nincsenek káros mellékhatásai, valamint amelynek világszerte emberek milliói köszönhetik hófehér mosolyukat. A kezelés nagyon egyszerű, először lenyomatot készítenek a fogakról, amelynek alapján egy speciális fogsín készül. Ebbe a vékony, a fogakra pontosan illeszkedő sínbe kerül a fehérítő zselé. A fogfehérítés során a karbamid-peroxid elbomlásakor keletkező oxigén behatol a fogzománcba és a dentinbe, és kifehéríti az elszíneződött területeket. Hatalmas előnye a módszernek, hogy az anyag a fog szerkezetében nem okoz változást, csak a fog színe válik világosabbá.
OPALESCENCE fogfehérítő anyag
Az optimális eredmény eléréséhez átlagosan 7-10 napos alkalmazás szükséges. Mellékhatás nem várható, azonban néhány esetben a páciensek a fogak fokozott hőérzékenységét tapasztalhatják a fehérítés alatt. Szerencsére ez csak átmeneti jelenség a kezelés alatt, szükség esetén speciális anyag alkalmazásával ez teljesen megszüntethető. Az ilyen fajta hőérzékenység a kezelés befejezése után néhány napon belül magától is megszűnik. Az eredmény akár végleges is lehet, de mindenekelőtt a páciensen is múlik. A jó szájhigiénia, az alapos fogmosás - különösen a fogakat elszínező ételek, italok gyakori fogyasztásának kerülése - hosszú évekre biztosíthatja a kialakult, fehérebb fogszínt.

Piackutatás, vízvezeték szerelő árak budapest, lemezmegmunkálás, autófóliázás, chiptuning, sos zárjavítás, lakásdekoráció

piackutatás és közvéleménykutatás az entercomtól autófóliázás vízvezeték szerelő árak, vízszerelő a petersegit.hu honlapon hegesztés és lemezmegmunkálás

multijogsi piackutatás

soso zarjavitas budapest

kiváló lakásdekoráció Piackutatás és autófóliázás, vízvezeték szerelő árak budapest, lemezmegmunkálás, sos zarjavitas, chiptuning, lakásdekoráció