Segítségre van szüksége életbiztosítás vásárlásához?

Nehéz lehet olyan életbiztosítást keresni, amely elegendő fedezetet biztosít családjának az elmúláskor. Az életbiztosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók megismerésével azonban egyszerű lehet a döntés, hogy melyik kötvényt válasszuk. A következő cikk fontos életbiztosítási tanácsokat ad.

Mindenkinek meg kell fontolnia az életbiztosítást. Ez nagy segítség lehet, ha egy szeretett ember meghal. Segít a halálesetekkel kapcsolatos kiadások kifizetésében, és hagy némi időt a közvetlen családnak, hogy felépüljenek a veszteségből. Válasszon jó múlttal és gyors fizetési múlttal rendelkező biztosítót.

Szánjon időt a különböző lehetőségek összehasonlítására, mielőtt kötvényt vásárolna. Az életbiztosítási díjak akár 50%-kal is eltérhetnek a különböző biztosítók között, ezért használja az online biztosítás-összehasonlító webhelyeket, hogy gyorsan megtalálja a legolcsóbb ajánlatokat. Csak azokat az idézeteket hasonlítsa össze, amelyek figyelembe veszik korábbi kórtörténetét.

Próbáljon meg ne halogatni az életbiztosítás megkötését. Kössön életbiztosítási tervet, amint kényelmesen megengedheti magának. Ha még fiatalon életbiztosítást köt, a költség kevesebb lesz élete hátralévő részében. Ha megvárod, amíg egészséged megromlik, az lényegesen többe fog kerülni.

Úgy döntött, hogy életbiztosításra van szüksége, és kitalálta, hogy mekkora biztosításra van szüksége, most pedig ki kell találnia, hogy melyik biztosítás felel meg leginkább az Ön igényeinek. Jelenleg négyféle életbiztosítás érhető el; változó élet, egyetemes élet, egész élet és egyetemes élet.

Soha ne hazudjon életbiztosítási kötvénykérelemben. Bár csábító ötletnek tűnhet például azt mondani, hogy nem dohányzik, ha dohányzik, a jelentkezés hazudozása a biztosítási fedezet felmondásához vezethet, ha a megtévesztés végül kiderül. Mondja el az igazat, és vásároljon inkább a legjobb áron.

Kérjen legalább öt különböző árajánlatot, mielőtt életbiztosítást választana. Azt fogja tapasztalni, hogy minden vállalat különböző tényezőket használ a prémiumok megállapításához, és az egyes tételeket eltérően mérlegeli. Ha dohányzik, különböző társaságok által kínált biztosítási díjakkal fog találkozni, ezért szánjon egy kis időt az ajánlatok kiértékelésére, mielőtt döntést hozna.

Használja ki teljes mértékben az internetet, amikor életbiztosítást keres. Jó ötlet, ha megnéz egy olyan webhelyet, amelyen több vállalat kötvényárai és minősítései szerepelnek. Az Accuquote, az Insweb és az Insure.com mind jó lehetőségek.

Az életbiztosítások annál költséghatékonyabbak, minél korábban kezdik meg őket. Még ha nincs is senki, aki azonnal függne a bevételétől, ha egy ilyen helyzet valószínűleg évek múlva is előfordulhat, akkor az életbiztosítást érdemes megfontolni. Például, ha még nincs gyereke, de arra számít, hogy egyszer gyermeke lesz, akkor az életbiztosításba való befektetés most költséghatékonyabb lesz, mint később.

Ha még soha nem volt életbiztosítása, erősen ajánlott, hogy konzultáljon egy pénzügyi képviselővel, mielőtt dönt a kötvényről. Bár úgy érezheti, hogy megfelelően meg tudja határozni eltartottjainak szükségleteit halála esetén, egy pénzügyi képviselő sokkal több tapasztalattal rendelkezik, és általában tud tanácsot adni más változókban, amelyekre nem gondolt. Valójában lényegesen több fedezetre van szüksége, mint gondolta.

Ahogy a cikk elején elhangzott, fontos, hogy rendelkezzen olyan életbiztosítással, amely elegendő pénzt biztosít családjának, amikor elhunyt. Használja a fenti cikkben kapott tanácsokat, hogy sikeresen megtalálja a megbízható életbiztosítási tervet.