Összezavarodott a laptopoktól? Ezek a tippek segíthetnek!


Nem könnyű feladat megtalálni az Ön igényeinek megfelelő tökéletes laptopot. Ha nem sokat tud a technológiáról, vagy egyszerűen nem tudja, mit kell keresnie, akkor a végén egy rossz teljesítményű laptophoz juthat. A következő cikk a legjobb online tippeket tartalmazza, amelyek segítenek bölcs döntéseket hozni egy új laptop megvásárlásával kapcsolatban.


Győződjön meg róla, hogy tudja, mennyi hely áll majd rendelkezésre a laptopon. Ezt vagy ott kell elolvasnia, ahol megveszi, vagy meg kell kérdeznie az eladótól. Ez azt jelenti, hogy mennyi mindent tud tárolni a számítógépen. Azt szeretné, hogy legyen valami, amivel akkor is tudjon dolgozni, ha sok helyre van szüksége például a videofájlok számára.


Ha arra számít, hogy sok videót fog készíteni a laptopján, győződjön meg róla, hogy olyan laptopot vásárol, amely elegendő feldolgozási teljesítményt és tárhelyet biztosít az igényeinek megfelelően. A kedvező árú laptopok általában nem felelnek meg ennek a követelménynek. További pénzt kell kiadnia, hogy olyan laptopot kapjon, amelyik teljesíteni tud.


Ha könnyű játékos, ne essen abba a hitbe, hogy a játékokhoz csúcskategóriás laptopra van szüksége. A középszintű játékok jól működnek középkategóriás laptopokon. Egy "játékgép" extra költségei messze meghaladhatják azt, amire szükséged van. Ne pazarolja a pénzét.


Ha kevés a hely, fontolja meg, hogy egy laptopot használjon asztali számítógép helyettesítésére. A laptopok kisebbek és könnyebbek, mint az asztali számítógépek, így jó választásnak bizonyulnak egy kis asztal vagy egy kisebb lakótér esetén. Ugyanakkor drágábbak is, és ezt figyelembe kell venni a vásárláskor.


Vegye figyelembe az akkumulátor élettartamát, amikor laptopot vásárol. Ez különösen akkor fontos, ha sokat kell utaznia autóval vagy a levegőben. Nézze meg, hogy a leendő számítógép akkumulátora mennyi ideig bírja. Legyen azonban óvatos, mivel sok gyártó feltünteti az akkumulátor használati idejét, de az lehet, hogy a legalacsonyabb fokozaton van. Próbálja meg kideríteni az akkumulátor normál üzemidejét, ha minden energiaellátási módban használja.


Mérlegelje, hogy mekkora biztonságra van szüksége a hordozható számítógépéhez. Mennyi személyes és üzleti információ van a készülékén? Az ujjlenyomat-olvasók az operációs rendszerhez való hozzáférés megtiltására szolgálnak. Csak az a személy használhatja a rendszert, akinek az ujjlenyomata tulajdonosként beolvasásra kerül. Azonban egyetlen biztonsági intézkedés sem teljesen biztonságos.


A netbookokkal se keveredjen össze. Vannak, akik azt hiszik, hogy a netbookok egyszerűen kis laptopok, de ez téves. A netbookok kényelmes, könnyű eszközök a webes szörfözéshez és az e-mailek ellenőrzéséhez, de nincs meg bennük a valódi feldolgozási teljesítmény, mint egy rendes laptopban. Ha laptopra van szüksége, ne vásároljon netbookot.


Tanuljon egy kicsit a specifikációkról, mielőtt laptopot vásárol. Ismerje a különböző CPU-k, merevlemezek, grafikus chipek és RAM-ok közötti különbségeket. Nem kell mindent tudnia minden egyes elemről, de értse meg, hogy mi mindegyik, és milyen funkciójuk van egy laptopban. Nem akar többet költeni valamire, amire nincs szüksége, vagy nem akar eleget költeni valamire, amit utólag akart.


A bőséges memória elengedhetetlen egy laptop esetében. A technológia és a szoftverek gyorsan fejlődnek, és a lépéstartás kulcsa, hogy olyan laptop legyen, amely képes fenntartani a sebességet. Bár lehet, hogy nem gondolja, hogy több gigabájtnyi memóriára vagy RAM-ra van szüksége, idővel szüksége lesz rá. Ne maradjon egy lassú laptoppal, amely egy évvel később már nem tud lépést tartani.


Mint láthatja, nagyon sok dologra kell odafigyelnie, amikor új laptopot szeretne vásárolni. A jó üzlet megszerzése nem az egyetlen dolog, amire oda kell figyelnie. Használja a ma tanult nagyszerű tippeket, hogy olyan laptopot vásároljon, amelyet évekig használni fog!